Oldtimerdag

De Voorschotense Oldtimer Vereniging V.O.V., de V.O.V. is een begrip in de regio. De vereniging brengt liefhebbers van historische voertuigen uit de verre omgeving bij elkaar en organiseert allerlei oldtimer evenementen. De V.O.V. tekent ook dit jaar weer, al voor de 24e keer, voor de organisatie van de Oldtimerdag op zondag 10 september.

Die dag rijden ruim honderd, vaak fraai gerestaureerde voertuigen van 40 jaar en ouder, de door de V.O.V. uitgezette puzzelrit. Zij starten vanaf 10.00 uur één voor één vanaf de parkeerplaats van De Gouden Leeuw aan de Veurseweg. Het is een belevenis om dit mee te maken en jaarlijks vergapen velen zich al vóór de start aan de geparkeerde voitures.

De rit eindigt wanneer alle auto’s, brommers en motoren omstreeks 12.00 uur vanaf de Veurseweg de monumentale Voorstraat binnenrijden en daar worden opgesteld.

Dan volgt het flaneren langs  de nostalgische verzameling auto’s, brommers en motoren die je meeneemt naar de jaren van je eigen jeugd of die van je vader of zelfs je grootvader.

De eigenaren zijn op verzoek altijd bereid het verhaal van hun voertuig nog eens te vertellen. Bovendien worden de berijders van de meest interessante voertuigen geïnterviewd met behulp van een mobiele geluidsinstallatie. Zo krijgen de omstanders antwoorden op de vragen die zij misschien niet zelf zouden stellen.

Ondertussen wordt de sfeer in de Voorstraat onderhouden door een dweilorkest dat de velen die plaats nemen op de terrasjes feestelijk zal vermaken.

Omstreeks 16.00 uur worden, midden in de Voorstraat, de aan de puzzelrit verbonden prijzen uitgereikt. Ook zijn er prijzen voor de mooiste en/of origineelste oldtimer.

De deelname is beperkt tot voertuigen van 40 jaar en ouder. Inschrijven kan tot een week van te voren met een inschrijfformulier dat op de website www.vovnieuws.nl te vinden is. Deelname is gratis voor leden van de VOV, niet leden betalen een klein bedrag.