Weekend van Voorschoten goed bezocht

Voorschoten – Was de vrijdag kleddernat, de zaterdag en zondag van Het Weekend van Voorschoten zijn droog en zelfs zonnig verlopen. ‘We hebben alle geluk van de wereld gehad’, zegt een opgeluchte voorzitter René van der Smeede.

‘De vooruitzichten waren op z’n zachtst gezegd niet best en we vreesden voor de vrijwilligersmarkt en open monumentendag! Maar de weergoden waren Voorschoten gunstig gezind en de buien trokken, op een enkel spettertje na, precies langs het dorp.’

Waarschijnlijk juist vanwege de slechte weersvoorspellingen bleef het aantal bezoekers aan Het Weekend dit jaar wat achter. ‘Maar toch zeker nog zo’n 15.000’, vervolgt Van der Smeede. ‘Niet alleen in het dorp maar ook het uitgebreide zondagsprogramma op Kasteel Duivenvoorde trok duizenden bezoekers.’

De allereerste Cultuurmarkt bleek ook een succes. Ruim 1000 brochures werden afgehaald en de optredens in de Voorstraat hogelijk gewaardeerd.

Op zondag zochten maar liefst 130 oldtimers een plekje in de Voorstraat die vooral door de heren nauwkeurig werden bekeken terwijl de dames zich vergaapten aan de nieuwe najaars- en wintertrends tijdens de modeshow in de Evenementenhal.

Er zijn honderden foto’s gemaakt van het evenement. De foto’s van fotograaf René Zoetemelk zijn hier te bekijken en op onze facebookpagina staan er nog meer van andere fotografen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *