Vrijwilligersmarkt

De vrijwilligersmarkt, traditiegetrouw op de zaterdag van Het Weekend van Voorschoten, biedt organisaties en verenigingen de gelegenheid om zichzelf,  hun diensten en producten te presenteren. Daarnaast biedt de markt de mogelijkheid om het vrijwilligers-  en/of ledenbestand uit te breiden.

De vrijwilligersmarkt heeft haar waarde al lang bewezen en wordt beschouwd als hét moment voor diverse organisaties om naar buiten te treden. De deelnemende organisaties komen over het algemeen uit Voorschoten of  zijn afdelingen van landelijke organisaties.

Dit jaar wordtd de vrijwilligersmarkt gehouden op zaterdag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur.  De organisatie is in handen van het bestuur van de Stichting Het Weekend van Voorschoten.

Nieuw dit jaar is de Cultuurmarkt. 
Tijdens de vrijwilligersmarkt organiseren de samenwerkende muziekorganisaties in Voorschoten voor het eerst een Cultuurmarkt met een muziekpodium in de Voorstraat. Een groot aantal muziekorganisaties markeert van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Voorstraat de start van een nieuw en veelbelovend muziekseizoen.

Voorschoten is rijk aan muziekorganisaties. Het gezamenlijk geven van een voorproefje van de concerten en uitvoeringen in seizoen 2017/2018 is nieuw! Zes van de twaalf muziekorganisaties verzorgen op het muziekpodium in de Voorstraat een gevarieerd programma met een diversiteit van muziek. U heeft de gelegenheid kennis te maken met de veelheid van de muziek en de muziekorganisaties door de marktkramen te bezoeken. Gezamenlijk brengen de organisaties een seizoensagenda uit. Wist u dat er maar liefst meer dan 60 concerten en uitvoeringen worden gegeven in een seizoen?

Wie zijn de samenwerkende muziekorganisaties die op zaterdag 9 september optreden?
Harmonie Voorschoten, Muziekvereniging Laurentius Voorschoten, Muziektheatergroep Make it your own, Podium Jong Professionals Jazz, Sinfonietta Voorschoten en Toonzetter

De andere muziekorganisaties, te weten: Broken Consort, COV Exultate Deo, Musica Antica, MusiCultura, Voorschotens Kamerkoor en Vox Clara ondersteunen dit initiatief, echter zijn niet in de gelegenheid om deel te nemen aan een gezamenlijk optreden.

Alle hiervoor genoemde muziekorganisaties bestrijken het hele muzikale spectrum, van klassiek tot jazz, van harmonie- tot koormuziek. Zowel professionals als amateurs krijgen in Voorschoten een podium. Ontdek het zelf tijdens het Weekend van Voorschoten, een muziekfestival in het klein. Dus kom naar het muziekpodium, luister en kijk naar de optredens, haal de seizoensagenda op en geniet een heel seizoen lang van al het moois wat Voorschoten te bieden heeft!
Programma:
10.30 uur opening
10.30 – 11.10 uur Toonzetter
11.15 – 11.45 uur Harmonie Voorschoten
11.55 – 12.35 uur Sinfonietta Voorschoten
12.40 – 13.10 uur Harmonie Voorschoten
13.15 – 13.55 uur Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ)
14.00 – 14.40 uur Muziektheatergroep Make It your own (Miyo)
14.45 – 16.00 uur Muziekvereniging Laurentius Voorschoten
16.00 uur afsluiting Cultuurmarkt Voorschoten