Music&Magic4all

Op zaterdag 9 september van 9.30 tot 24.00 uur

Programma Dorpskerk, Kerkplein 2

9:30     Gijsbert Kok, beiaard
12:30    Exultate Deo, o.l.v. Leo den Broeder
10:40    Sinfoniëtta Voorschoten o.l.v. Hendrik Jan Brethouwer
13:10    Ouderenkoor o.l.v. Joke Jager, Religieuze muziek
11:30    Vrouwenkoor PrimaVera o.l.v Maria Rosenmöller
13:45    Vox Clara o.l.v. Maria Rosenmöller
12:05    Henk Walvaart & Herman Lodder op twee orgels
14:20    Voorschotens Kamerkoor o.l.v. Nico Hovius

Popcore All Sounds telt op dit moment zo’n 85 leden en zingt songs uit het verleden maar zeker ook uit het heden. Het repertoire bestaat uit ruim tachtig nummers. Popcore All Sounds treedt van 13.00 – 13.45 uur en van 14.15 tot 15.00 uur bij Het Kruispunt, Schoolstraat 2.

MAGIC  MUSIC AND PIRATES
(in de Evenementenhal)

Schip Ahoy landrotten!

Heb jij altijd al een echte stoere piraat met zeebenen willen worden? Dan is het piratenfestival echt iets voor jou! Kom op 9 september verkleed als piraat met je vriendjes en vriendinnetjes naar de evenementenhal op het Treubplein. Beleef een geweldige piratenmiddag vol met activiteiten.

14.00 en 16.30 uur

Ballonnenmagie door ballonkunstenaar Piraat Patsj

Leeftijd: 6 tot 12 jaar; duur 15 minuten

Als alle kinderen en ouders zitten, verschijnt Piraat Patsj ten tonele. Piraat Patsj blijkt niet zomaar een kapitein te zijn, maar de kapitein van een piratenschip. Vaar mee op zijn piratenzee en zie hoe er met wonderlijke balloncreaties een spannend verhaal tot stand komt.

Aansluitend: workshop ballon vouwen: piratenzwaard

De kinderen krijgen allemaal een ballon en leren hoe ze daar een zwaard van kunnen maken. In tweetallen oefenen de kinderen het zwaard vechten onder leiding van Piraat Patsj.

14.30 uur en 16.00 uur

In de piratenhut met piraat Manonka

Leeftijd: 3 tot 6 jaar; duur 15 minuten

Piraat Manonka ontvangt de allerkleinste piraten in haar piratenhut. Zij vertelt daar over het gestolen goud van de koning. Gelukkig kunnen de kinderen samen met hun papa of mama meehelpen om het goud weer terug te toveren en zo de boze piraat te verslaan.

Aansluitend: workshop schatkistje versieren

Versier je eigen schatkistje om je ‘goud’ goed in te bewaren, daarna mag je je schatkist meenemen om thuis op een geheim plekje te begraven.

14.30 uur en 16.00 uur

Piratenmuziek maken met muziekschool Otto Wolthuis

Leeftijd: 6 tot 8 jaar; duur 30 minuten

Wist je dat piraten heel veel houden van muziek? Als het werk gedaan is, wordt er op de piratenboot volop gefeest. Leer spannende piratenliedjes op de melodieharp te spelen, onder leiding van piraat Otto

14.30 uur en 16.00 uur

Piratenexpeditie met piraat lange Frank

Leeftijd: 8 tot 12 jaar; duur 30 minuten

Piraat lange Frank daagt alle piraten uit om met hem mee op expeditie te gaan. Wie is net zo snel, stoer en slim als hij? Ga mee op een spannende expeditie naar de piratenvlag. Heb je de vlag uiteindelijk te pakken? Kijk dan uit dat een andere piraat niet sneller is dan jij!

  1. De piratenexpeditie is ook toegankelijk voor jongere kinderen indien zij worden begeleid door een volwassene.

15.00 uur

Piraat Barreboe en de dansende zeemeerminnen

Sprookjesballet met magie (balletstudio Giselle More Than Dance en sprookjesgoochelaar Carlijn)

Familievoorstelling; duur 45 minuten

Piraat Barreboe wil gelukkig worden en denkt dat te bereiken door de baas te spelen over de zeemeerminnen van de grote oceaan. Deze prachtige wezentjes moeten precies doen wat Barreboe zegt. Lukt het sprookjesgoochelaar Carlijn de zeemeerminnen te helpen? Daar heeft ze wel de hulp van hele dappere kinderen bij nodig. Kom je helpen om een woeste piraat te slim af te zijn?

Aansluitend: workshop ballet

Wil je net zo mooi kunnen dansen als de zeemeerminnen uit de voorstelling? Leer het van balletjuf Giselle.

 

20.00 – 24.00 uur
Wegens succes geprolongeerd: Bigband Cooldown7. De 20-koppige band heeft een geheel eigen sound. Van de Blues Brothers tot disco, rock ’n roll van Elvis of klassiekers van eigen bodem.

In de pauzes spelen twee bekende Dweilorkesten uit Voorschoten.

20.30 – 22.00 uur             Redelijk Onverantwoord, De jeugd van Voorschoten en volgens henzelf ‘de meeste enthousiaste band’.

22.00 – 22.30 uur             De Bierbengels gooien in het hele land hoge ogen maar niet zo hoog als in Voorschoten! Elk optreden is een feestje. Meezingen, klappen, zingen en dansen, het mag!!