Ladies’ Circle verkoopt taarten voor Het Beste Paard

Op de vrijwilligersmarkt, zaterdag 9 september,  zijn de leden van de Ladies’ Circle Leidschendam/Voorschoten weer present met hun zelf gebakken taarten.  Met de taartenverkoop steunen zij weer een goed doel, dit jaar is gekozen voor de Stichting Het Beste Paard van Stal.

Het Beste Paard van Stal
Deze Stichting zet zich in om een veilige en leerzame plek te bieden voor mensen met een afstand tot de maatschappij met behulp van paarden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het positieve effect dat paarden en mensen op elkaar hebben. Het Beste Paard van Stal wil een veilige en leerzame plek bieden aan ieder mens die extra hulp en begeleiding kan gebruiken. De paarden worden onder professionele begeleiding ingezet als therapie middel. Met als doel trauma’s verwerken, persoonlijke ontwikkeling ondersteunen, sociale vaardigheden aanleren en de zelfredzaamheid stimuleren. Om zo (weer) mee kunnen doen in de maatschappij. In het afgelopen jaar is de zorg overgeheveld naar de gemeentes en zijn de bezuinigingen in de zorg erg toegenomen. Helaas is het in Nederland (nog) niet zo dat deze krachtige vorm van therapie vergoed wordt door de zorgverzekeraars ondanks dat de kracht van paarden veelvuldig is bewezen.

Help de Stichting uit te breiden
De Stichting Beste Paard van Stal wil uitbreiden en daarvoor is de bouw van een nieuwe (winter proef) accommodatie noodzakelijk, met de opbrengst van de taartverkoop hoopt de Ladies’Circle een belangrijk steentje bij te dragen. Alle leden van de Ladies’Circle bakken twee zoete en één hartige taart, er is dus voor elk wat wils!

9 september voor Label by Label
Meer informatie over de Stichting Het Beste Paard van Stal vindt u op http://www.hetbestepaardvanstal.nl/. De kraam van de dames van de Ladies’Cirkel met de overheerlijke taarten staat zaterdag op de Vrijwilligersmarkt voor de winkel van Label by Label in de Schoolstraat, er staat ook een melkbus voor donaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *