La Casita: Een stukje Spanje in de Voorstraat

Was de 80-jarige oorlog gewonnen door de Spanjaarden dan was restaurant La Casita vast en zeker de uitvalsbasis voor de soldaten geworden. De inrichting van dit Spaanse restaurant is helemaal in Spaanse stijl en op de menukaart staan talloze tapas, natuurlijk vermeld in de taal van het land. Een stukje Spanje in de Voorstraat. Overnachten kan ook, in de vier B&B kamers. Niet Spaans maar wel Spaans ingericht.

Gebouwd op een 15e eeuwse kelder, die in zijn tijd waarschijnlijk ook de nodige Spanjaarden heeft gezien, heeft restaurant La Casita haar plek in de afgelopen drie jaar meer dan verdiend. Het leverde eigenaar Paul Bruijnzeels in het eerste jaar na de opening zelfs de titel ‘Ondernemer van het jaar’ op.

Het onbeperkte tapas-menu kent ruim 40 gerechten. Van de Sopa desl Setas del Bosque of wel bospaddestoelensoep, tot de heerlijke vitello caballa, kalfsmuis met makreelmayonaise, natuurlijk calamares, mosselen en zelfs kleine hamburgertjes. En natuurlijk met een heerlijke Spaanse wijn er bij. Het personeel van het restaurant geeft de gasten graag advies maar er zijn ook drie keuzemenu’s, vraag er rustig naar.

Buiten is een groot terras dat vrijwel altijd open is. Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door. Bij kou of regen gaat namelijk de luifel uit en de kachel aan. De opkamer is naast private dining ook uitstekend geschikt voor feesten en partijen.

La Casita is zes dagen geopend voor diner, van vrijdag tot en met zondag is het restaurant ook open voor de lunch dat een heel eigen tapasmenu kent.

Buen provecho!

Restaurant B&B La Casita
Voorstraat 18-20, Voorschoten
T: 071 300 00 36
www.la-casita.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *