Het Weekend van Voorschoten was weer een feestje

De 20e editie van Het Weekend van Voorschoten was een echt feestje voor iedereen! Zelfs de weergoden keken welwillend neer op het evenement want op een paar spettertjes na op zaterdag bleef en droog en liet op zondag zelfs het zonnetje zich zien!

Een meer dan tevreden voorzitter van Het Weekend Hans van den Boogaardt: ‘Een stralend weekend hebben we achter de rug. Het was even afwachten hoe de nieuwe opzet van de vrijwilligersmarkt en de cultuurmarkt op zaterdag zou uitpakken. Geen grote tent met live optredens maar zes podia door het dorp waar Voorschotense musici van zich laten horen. Het bleek een gouden greep want publiek ging daar waar de optredens waren en dwaalden zo heerlijk door het hele dorp. Tussendoor presenteerden verenigingen, organisaties en centrumondernemers zich waardoor ook zij aandacht trokken.’ Ook Eveliene Schoenmakers van de Cultuurfabriek is meer dan blij. ‘Het was voor ons een uitdaging maar het heeft ontzettend goed uitgepakt. Niet alleen het publiek genoot maar wij ook. Dit gaan we zeker doorzetten en cultuur-wethouder Nanning Mol heeft ons al uitgenodigd voor een gesprek hoe we deze samenwerking met alle muziekorganisaties verder kunnen uitwerken! Geweldig!’

Ook open monumentendag werd uitstekend bezocht. De ruim 20 monumenten die de deuren openden registreerden 6200 bezoeken en dat is 25% meer dan vorig jaar, vertelde een glunderende voorzitter van Open Monumentendag Bart van Oirsouw.

Kasteel Duivenvoorde heeft zo’n 1600 bezoekers ontvangen. Voor jong en oud was er een programma dat goed werd bezocht.

‘Ruw geschat denk ik dat er zo’n 20.000 bezoekers naar Voorschoten zijn gekomen afgelopen weekend’, zegt voorzitter Van de Boogaardt. ‘Helaas waren daar op vrijdagavond ook een paar ongenode gasten bij die in het centrum vernielingen aanrichtte. Zo werden een tiental nieuwe vlaggen van de COV, gestolen. Jammer maar het heeft het feestje van Het Weekend niet verpest!’

Onder het kopje Impressie vind u de foto’s van  René Zoetemelk, die hij heeft gemaakt  tijdens Het Weekend van Voorschoten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *