Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is actief betrokken bij activiteiten rond Het Weekend

Op zaterdag 9 september is het kasteel geopend van 11 tot 17 uur.
Speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendagen zijn leerlingen van groep 8 van Voorschotense basisscholen voor één dag suppoost in het kasteel. Zij vertellen u de leukste, grappigste en interessantste anekdotes over de vroegere kasteelbewoners.

‘s Middags tussen 13 en 15 uur is er een inloopconcert in de Marotzaal verzorgd door The ( Broken) Consort. The (Broken) Consort is een ensemble onder leiding van wisselende professionele musici dat zich toelegt op de oude muziek, dus repertoire uit de periode van ca. 1600 tot 1850. Er wordt gemusiceerd in een bezettingen van ca. 16 instrumentalisten. Het ensemble heeft haar thuisbasis in Voorschoten.
www.brokenconsort.nl

Zondag 10 september

Op de sfeervolle locatie aan de Laan van Duivenvoorde, midden in de natuur worden op zondag 10 september tussen 14 en 17 uur in en rond het kasteel demonstraties, uitvoeringen en kinderworkshops verzorgd door de volgende Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties.

CREATIVITEIT Creativiteitscentrum Oud Woelwijck
De idyllisch gelegen monumentale boerderij die nog steeds als grote inspiratiebron fungeert voor vele kunstvormen. Docenten geven demonstraties en workshops en laten het publiek kennis maken met schilderen, tekenen naar de natuur, keramiek en zilversmeden. De sneltekenaar tekent portretten en de natuurfotograaf toont zijn audiovisuele presentatie ‘van Waterleidingduinen tot IJsberen’.
Om het uur worden met kinderen van 8 – 12 jaar maskers gemaakt om een rollenspel te spelen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kunstgenootschap Vlietstreek
Van en voor kunstenaars en kunstliefhebbers in de regio Vlietstreek. Herbergt meerdere disciplines en dat is uniek! Een aantal beeldend kunstenaars dat actief met een werk bezig is, wil dat graag laten zien. Kijk door andermans bril en maak kennis met de kunstenaars terwijl zij ergens in het park aan het werk zijn.

Atelier Aventurijn
Tekenlessen en creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Experimenteer met verschillende technieken, verwonder je en word verrast door je eigen creativiteit. Iedereen kan tekenen en dat wordt ervaren in een aantal workshops voor kinderen, waarbij ouders mogen aanschuiven. Het aantal plaatsen is beperkt.

KLASSIEK IN MAROTZAAL Musica Antica
Het jonge podium voor oude muziek. Een nieuwe generatie van talentvolle musici uit alle delen van de wereld treedt op in de Marotzaal en geeft een voorproefje van de concerten in het nieuwe seizoen. Door hun enthousiasme en contact met het publiek, maken zij ieder concert tot een inspirerende muzikale belevenis: ze raken je in het hoofd en in het hart.

Voorschotens Kamerkoor
Enthousiaste amateurzangers die zo’n twee keer per jaar concerteren met muziek uit diverse stijlperioden.. Onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius wordt The Ways of Zion do Mourn van G.F. Handel (1685-1759) uitgevoerd. Het stuk werd geschreven voor de begrafenis van Queen Caroline (17 december 1737), de vrouw van King George II van Engeland. Tijdens haar uitvaart is deze muziek uitgevoerd door 140 zangers afkomstig van de koren van de Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral en de Chapels Royal of St. James’s and Windsor.

Sinfonietta
Kamerorkest met 33 enthousiaste leden dat elk jaar in de zomer en de winter twee grote concerten geeft. Van Mozart tot Brahms, van Beethoven tot Einaudi.
Bij vrijwel elk stuk is wel een jonge solist betrokken: viool, cello, fluit, sopranino, contrabas, etc. Onder leiding van dirigent Hendrik Jan Brethouwer zal een aantal klassieke muziekstukken ten gehore worden gebracht.

WERELDMUZIEK BUITEN Vox Clara/ Vox Primavera
Met dirigente Maria Rosenmöller heeft het koor van 16 vrouwenstemmen een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd. Uitvoering van een aantal stukken uit recent repertoire, waaronder Adiemus van Karl Jenkin en wereldliederen uit met name Scandinavische landen zoals het ontroerende Gabriellas säng van Stefan Nilsson uit de Zweedse film As it is in heaven van regisseur Kay Pollak.

MAKE IT YOUR OWN
Muziektheatergroep die staat voor het jezelf eigen maken van zang, dans en spel. MIYO pakt alle aspecten van theater aan, of dit nu zang, spel of dans is.
In korte optredens met kinderliedjes, oud-Hollandse liedjes, sketches, musicalsongs en muziektheater wordt jong en oud een fijn moment meegeven en een glimlach getoverd op een ieders gezicht!