Subsidie voor verduurzaming is terug!

“Bijna elke woning kan worden verduurzaamd”, zeggen Harm en Marijke van Os van het gelijknamige installatiebedrijf. “En de subsidie is weer terug. Wij helpen particulieren en bedrijven met de aanvraag en voeren het werk uit!”
Voorschoten heeft flink wat huizen uit de jaren 60 en 70. “Destijds werd nog niet gekeken naar duurzaamheid, broeikaseffect of opwarming van de aarde. Dat is inmiddels wel anders”, zeggen broer en zus.
 
Fa. Freek van Os heeft zich daarom de laatste jaren gespecialiseerd in verduurzaming. Zo is een woning uit de jaren 60 volledig gerenoveerd. Aan de gevel zijn hoogwaardige isolatieplaten geplakt die vervolgens zijn bekleed met steenstrips zodat je aan de buitenkant niets ziet.
 
Verder staan op het dak gecombineerde panelen voor het opwekken van stroom en warm water. Aan de voorkant zijn zonnestroomcellen aangebracht en aan de achterzijde zit een buizensysteem waar water doorheen stroomt dat via de platen door de zon verwarmd wordt. Een warmtepomp in de garage zorgt ervoor dat de warmte wordt omgezet in nuttige warmte voor douche en verwarming.
 
Met de terugkomst van de subsidie zijn deze maatregelen veel beter betaalbaar. Op isolatie zit bijvoorbeeld maar 6% btw. Bij aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler worden subsidies gegeven van wel 25% van de aankoopprijs. Bij plaatsing van zonnepanelen kunt u de btw volledig terugvragen. “Dan hebben we het nog niet eens over de energierekening, die wordt natuurlijk stukken lager.”
 
Vraag vrijblijvend een offerte aan!
 
Fa. Freek van Os
Leidseweg 253A
Voorschoten
Telefoonnummer 071-5763559
www.freekvanos.nl.
 
 

 

ZIJ VERTELLEN