Passen en meten op het Deltaplein!

De bouw van het Deltaplein nadert haar einde. Volgend jaar om deze tijd is de bouwput geheel verleden tijd. “Het is een enorme logistieke uitdaging waar het regelmatig passen en meten is met de beschikbare ruimte”, zegt projectleider Martijn Goddijn van Bouwbedrijf Niersman.


De ‘skyline’ van het Voorschotense centrum werd het afgelopen jaar gedomineerd door een grote torenkraan.  Bouwen tussen een winkelstraat en een doorgaande weg, bleek niet altijd even makkelijk.

“Je hebt te maken met winkeliers, winkelend publiek, omwonenden en weggebruikers”, vervolgt Martijn. “En alles moest doorgaan, maar dat betekende wel dat alle bouwactiviteiten en opslag op een relatief klein stukje grond gerealiseerd moesten worden.”

Architectuur
De architectuur van het gebouw is een uitdaging. “Er wordt gewerkt met verschillende kleuren metselwerk en sprongetjes in de gevel”, legt Martijn uit. “Dat geeft een speelse uitstraling en is voor de vakmensen een hele klus.”
Architect Ron van Leeuwen van het Rotterdamse bureau Kokon over zijn ontwerp: “Het Deltaplein is een belangrijke locatie voor Voorschoten waarbij we met veel, vaak tegengestelde randvoorwaarden rekening moesten houden. Zo begeleiden we met hetzelfde gebouw zowel de drukke Koningin Julianalaan als de intieme Schoolstraat. Door het ontwerp op te delen in kleinere panden met ieder hun eigen allure ontstaat er een aantrekkelijk geheel. Aan het nieuwe Deltaplein ligt het hoogste pand met een bijzonder gekromd dak dat vanuit alle richtingen duidelijk zichtbaar zal zijn. Het horecapaviljoen maakt het winkelgebied aan deze zijde van het dorp af. Het vormt als het ware de slagroom op de taart.

Oplevering
Eind dit jaar worden de winkels opgeleverd aan Brookland, de eigenaar, en kan door de huurder gestart worden met het afbouwen en inrichten.  “Maar dat betekent niet dat het project dan voor ons af is”, zegt Martijn. “De appartementen worden dan nog verder afgebouwd en we zijn bezig met het afbouwen van de uitritconstructie. Er wordt een hellingbaan gemaakt vanuit de parkeerkelder om een aansluiting te kunnen maken op  de Koningin Julianalaan. De gemeente hervat daarna haar werkzaamheden aan het knooppunt.”

Paviljoen
“Wij maken ondertussen het paviljoen af en richten het Deltaplein verder in. Op het plein naast de keten zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het maken van een kelder onder het paviljoen. Hierboven komt straks een schitterend mooie horecagelegenheid met dag- en avond-bestemming en terras.

Voorschoten beleven
“Het project Deltaplein met het paviljoen wordt absoluut een aanwinst voor Voorschoten”, zegt Martijn. “De bijzondere bouwstijl, de verbeterde toegankelijkheid en de ruime parkeergelegenheid van het project gaan zeker mensen naar Voorschoten trekken. Samen met de monumentale Voorstraat en de aantrekkelijke horeca heb je alles bij elkaar voor een dagje ‘Voorschoten beleven’!”

Bouwbedrijf Niersman
www.niersman.com

 
 
 
 

 

ZIJ VERTELLEN