APK voor de wervelkolom

Het lichaam is een perfect werkende fabriek maar als de basis, de wervelkolom, niet goed is, lopen andere afdelingen schade op. Chiropractor Steven Douglas ziet de resultaten hiervan dagelijks in zijn praktijk. “En dat is echt niet nodig. Jaarlijks de wervelkolom checken, kan veel ellende voorkomen. Noem het maar een APK!”

Vanuit de hersenen gebeurt van alles. Bewust en onbewust. Dat doet het neurologisch systeem. Veel daarvan gaat via de wervelkolom en die is gevoelig. Bij stress bijvoorbeeld worden spieren  plotseling anders gebruikt en gaan in de weg zitten. Botten buigen mee en dan ontstaat er pijn. “Door die pijn ga je je weer anders bewegen en dan ontstaat er een kettingreactie van gebeurtenissen die leiden tot blessures”, zegt Steven.

Andere oorzaken kunnen een val, onverwachte beweging, of zelfs een aangeboren afwijking zijn. “Huilbaby’s huilen vaak niet voor niets”, vertelt Steven. “Soms zit er iets scheef en daar hebben ze last van. Maar ook andere afwijkingen als chronische hoofdpijn, frozen shoulders, hernia of spit kunnen simpelweg het gevolg zijn van een scheve wervel.”

Steven pleit sterk voor een jaarlijkse check. “We gaan jaarlijks naar de tandarts, brengen de auto naar de garage, maar de wervelkolom, daar doen de meeste mensen niets aan. Je hebt meerdere tanden en je kan er best eentje missen maar je hebt maar één wervelkolom!”

Chiropractie is voor elke leeftijd geschikt. De behandelingen worden meestal vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Chiropractie Voorschoten
Papelaan 85GG
2252 EG Voorschoten
Tel.nr. 06-12405641
Website: www.chiropractie-voorschoten.nl

 
 
 
 

 

ZIJ VERTELLEN