Broga voor mannen en stoere vrouwen

Wel eens gehoord van Broga? Het is een samenvoeging van ‘Brother’ en yoga en is gericht op mannen en stoere vrouwen. Het fenomeen is uit Engeland komen overwaaien. YOUR LIFE Sportsclub is de eerste in de regio die deze pittige workout, gecombineerd met de voordelen van yoga, aanbiedt. 

“Wij hebben al langer lessen in diverse vormen van yoga zoals Vinyasa yoga, yoga, Pilates en Bodybalance”, zegt eigenaar Robert Steijn. “Deze lessen worden voor 70% door vrouwen gevolgd, bij Broga is het merendeel van de deelnemers man.

Yoga lerares Bianca Juffermans van YOUR LIFE heeft de eerste opleiding als Broga-docent gevolgd. “Yoga heeft de naam zweverig te zijn maar dat is het zeker niet altijd. Vooral mannen zoeken meer uitdaging in een yoga les. Broga is een sterke, intense en fysiek uitdagende workout met toegankelijke houdingen die het lichaam op nieuwe manieren uitdagen. Het legt de nadruk op kracht, energie en uitdaging. Een Broga-les combineert oefeningen om de core te versterken met spiertoning, ontspanning en stressreductie.”

Brogalessen staan op zichzelf maar zijn ook ideaal ter ondersteuning van een andere sport.  “Het gaat echt om de functionaliteit van een beweging. Je wordt er leniger, sterker en meer ontspannen van”, zegt Bianca. “En er zijn verschillende niveaus in de les, dus ook al is je conditie/lenigheid nog niet zo best: je kan altijd meedoen.”

De lessen worden op verschillende dagen gegeven. Vraag eens een gratis proefles aan (ga naar www.yourlife.nl) en probeer wat Broga precies is.

YOUR LIFE Sportsclub
Industrieweg 4
Voorschoten
Telefoonnummer 071-5611906
www.yourlife.nl

 
 

 

ZIJ VERTELLEN