Het Wapen van Voorschoten

Al in 1656 werd in een archiefstuk gesproken over een herberg waar ‘Het Wapen van Voorschoten’ uithangt. En nog steeds is ‘Het Wapen’, zoals het in de volksmond heet, de huiskamer van Voorschoten. In 2016 bestaat Het Wapen 360 jaar en de huidige eigenaren, Jan en Mariëtte Lang-Mol, houden wel van een feestje.

Cocktails
Door de eeuwen heen is Het Wapen voor menig reiziger een rustpunt geweest. Tegenwoordig is het een Grand Café met een grote bar waar, om het huiskamergevoel nog maar eens te onderstrepen, kasten vol met boeken staan. Het grote terras is zowel in de zomer als in de winter geopend en als het koud is, gaat de verwarming aan en worden er dekens neergelegd. Zowel binnen als buiten kunt u genieten van cocktails en gin & tonics.

Restaurant
Maar Het Wapen beschikt ook over een gezellig restaurant. Zeven dagen per week worden lunch én diner geserveerd. Hollandse gerechten als een uitsmijter, tosti en luxe belegde broodjes maar ook heerlijke salades of een clubsandwich. Op de dinerkaart vindt u kipsaté en spareribs maar ook een heerlijke bavette of zalmfilet.

Feesten en partijen
Het Wapen is prima geschikt voor feesten en partijen en het team organiseert ook regelmatig live muziekoptredens. Legendarisch zijn inmiddels de jamsessies. Het terras, de bar en het restaurant van Het Wapen van Voorschoten zijn tijdens Het Weekend uiteraard geopend.

 
Grand Café-Restaurant
Wapen van Voorschoten
Voorstraat 16
Voorschoten
Tel.nr. 071-8880270
www.wapenvanvoorschoten.nl

 

ZIJ VERTELLEN