Pretec blijft investeren

Pretec Precisietechniek in Voorschoten heeft begin dit jaar het nieuwe pand betrokken in de Dobbewijk. “We hebben er bewust voor gekozen om in Voorschoten te blijven”, zeggen Mark van Rooyen en Rob Abbenhuis. “Wij wonen hier, zijn hier geboren en getogen, onze mensen wonen hier en we zijn bij het dorp betrokken.”

Dat het bedrijf voor Voorschoten kon worden behouden, is te danken aan de samenwerking met de gemeente, vinden de mannen. “Er is veel gedaan zoals de rondweg, het groen en nieuwe verlichting. Het pand is geweldig, veel lichter dan het oude, en ruimer. Nu kunnen we weer nieuwe machines aanschaffen want de techniek staat niet stil en je moet bijblijven.”

Pretec is gespecialiseerd in het bewerken van diverse metalen en kunststoffen. Het is erkend leerbedrijf voor de Leidse Instrumentenmakers School LIS. “Investeren in mensen is net zo belangrijk. De combinatie van ervaring en nieuwe inzichten maakt een bedrijf. Daarom willen wij de leerlingen die kans op ervaring graag geven.”

Pretec vindt de jeugd sowieso belangrijk. Zo is Mark betrokken bij BizWorld, het ondernemersproject voor basisschoolleerlingen en was hij vorig jaar voorzitter van de regionale Willie Wortelwedstrijd voor jonge uitvinders. “Dit jaar zijn we uitvoerend bedrijf en kunnen de uitvindingen bij ons gemaakt worden. Zo blijft het bedrijf in ontwikkeling, ‘want stilstand is achteruitgang’.”

Pretec Precisietechniek
Industrieweg 24
2254 AE Voorschoten
Tel.nr. 071-561 91 64
www.pretec.nl

 
 

 

ZIJ VERTELLEN

  • Het Wapen van Voorschoten
    Het Wapen van Voorschoten Al in 1656 werd in een archiefstuk gesproken over een herberg waar ‘Het Wapen van…
  • Denk aan je dak
    Denk aan je dak Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Stralen is gespecialiseerd in verbouwingen en uitbouwen in de hele regio…