Franse bistro in Hollandse bollenschuur

In de prachtig gerestaureerde Bollenschuur aan de Veurseweg 265 hebben Irene en Marcel van Teylingen, jawel van Restaurant De Knip, Bistro De Bollenschuur geopend. Een heerlijke pleisterplaats voor bezoekers aan recreatiegebied  Duivenvoordecorridor.
De bistro heeft drie pijlers. “Koffie, lunch en relaxen met een glas goede Franse wijn”, zeggen Marcel en Irene. “En met zoveel mogelijk Nederlandse en zelfs regionale producten. De koffie komt bijvoorbeeld van Peeze. Het Nederlandse bedrijf koopt de bonen fairtrade, rechtstreeks van de boer. De melange wordt speciaal voor ons samengesteld en gemalen. En in een klein aantal pakken zodat de koffie altijd vers is.”
 
En wat te denken van het Holland-broodje! “Een brood in de vorm van Nederland en ambachtelijk gemaakt van biologisch graan”, legt Irene uit. De kaas komt uit Zoeterwoude, de vis uit Scheveningen, het vlees uit Het Groene hart. Er is ook een speciaal biertje uit Wassenaar en nog meer.”
 
De lunch biedt naast belegde broodjes, heerlijke croissants, quiches, tarte flambee, salades en meer. Natuurlijk zijn alle gerechten ook vegetarisch. Voor bij de borrel is er een plateau ‘charcuterie et fromage’. Ideaal om met mooi weer hier buiten op het terras van te genieten met een glas wijn.” Het meubilair en de lampen zijn van Tuinwinkel Extra Vert, en kunnen ter plekke worden gekocht.
 
Bistro De Bollenschuur
Veurseweg 265
Voorschoten
www.bistrodebollenschuur.nl
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op aanvraag.
 
 

 

ZIJ VERTELLEN