Het gaat goed met Va Bene

En dat is eigenlijk dubbel op want ‘Va Bene’, betekent ‘het gaat goed’. Die kreet schalt dan ook regelmatig door het restaurant van Siciliaan Vito Tumbiolo en zijn zus Angela.

Vito heeft een passie voor koken en met name de Siciliaanse keuken. Er is geen menukaart want de gerechten zijn elke dag anders. En dat heeft alles te maken met de inkoop want de keuken is seizoensgebonden. Vlees, vis, pasta’s, risotto’s en couscous van verse ingrediënten die vaak rechtstreeks uit Italië komen om de echte fijne Siciliaanse smaken te realiseren.  Niet alleen voor het diner maar ook voor de lunch.

“Italianen en vooral Sicilianen houden van de lunch”, zeggen Vito en Angela. “Ze trekken er tijd voor uit en dat doen wij ook.” Zo kunnen gasten zelf de soorten brood uitkiezen en combineren met beleg. Van Vitello Tonnato tot verse buffelmozzarella met Italiaanse ham en meer. Ook de salades zijn seizoensgebonden. In de zomer met gestoomde groenten, sinaasappels, venkel en zalm, tonijn of vlees. In de herfst zijn er salades met walnoten, vijgen en kastanjes en in de winter wordt de salade gecombineerd met wild. Natuurlijk is er een dagelijks wisselend lunchmenu.

Va Bene organiseert ook regelmatig evenementen als wijnavonden, kreeftavonden, muziekavonden en pasta-avonden. “Ik maak de bijbehorende gerechten en dat is altijd een verrassing”, zegt Vito. De avonden zijn ruimschoots van te voren volgeboekt. Kijk dus regelmatig op website en facebook voor de aankondiging.

Siciliaans Restaurant Va Bene
Voorstraat 26
Voorschoten
Tel.nr. 071-5618253
Openingstijden: dinsdag 17:00 tot 22:00 uur en woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur
Website: www.ristorante-vabene.nl

 
 

 

ZIJ VERTELLEN