Grapefish: indrukwekkend veelzijdig

Het is u vast al opgevallen: het programmaboekje is een echt magazine geworden. Dat is te danken aan Grafisch Bureau Grapefish aan de Dobbeweg. Indrukwekkend veelzijdig is het motto van het Voorschotens bedrijf dat landelijke bekendheid geniet.

“Het bestuur van Het Weekend van Voorschoten is altijd op zoek naar vernieuwing”, zegt voorzitter René van der Smeede. “Daar hoorde ook ons boekje bij dat huis-aan-huis in Voorschoten wordt verspreid en op strategische plaatsen in de buurgemeenten. Grapefish wilde graag haar kennis en kunde belangeloos inzetten om die vernieuwing te realiseren. We zijn ontzettend blij met het resultaat.”

Maatschappelijk
De gesprekken bij Grapefish startten in 2014. Paul Lodewick wilde het programmaboekje updaten. Daar was het tijd voor, volgens hem. Verschillende gesprekken volgden en de ideeën van Paul en zijn team resulteerden in dit prachtige magazine. “Lokale initiatieven ondersteunen wij graag”, zegt Paul. “Het Weekend past daar bij. Zo’n groot evenement dat tienduizenden bezoekers trekt, daar moet je goed mee voor de dag komen. Ik ben trots op het resultaat en hoop op een vruchtbare  samenwerking.”

GraPEfisH
Grapefish is het geesteskind van Paul Lodewick en zijn vrouw Esther. De letters PE in het midden verwijzen naar onze initialen en als je die er tussenuit haalt, houd je een eigenzinnige invulling van het woord ‘grafisch’ over; en dat zijn we! Later kwam daar Herbie Brender à Brandis bij, een oud-collega van Paul voordat hij Grapefish startte. Gelukkig zat er ook nog een H in de naam!” Met de drie professionele medewerkers komt het aantal op zes. “Samen beschikken we over meer dan 125 jaar grafische werkervaring”, lacht Paul.

Veelzijdig
‘Indrukwekkend veelzijdig’ is overigens niet zo maar een uitdrukking. Grapefish is absoluut veelzijdig in het visualiseren en uitwerken van communicatie-uitingen. Van concept tot ontwerp en dtp, logo en huisstijl, print- en drukwerk, webdesign, -bouw en -hosting. “Zo breed mogelijk inzetbaar voor de vertaling van de boodschap van onze klanten, dat is ons doel”, aldus Paul.

Landelijk bekend
Alle rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid worden gemaakt bij Grapefish, zoals het rapport over de aardbevingen door gaswinning in Groningen als ook de rapporten die binnenkort verschijnen over de ramp met de MH17. Het bedrijf is verantwoordelijk voor alle grafische uitingen van de raad, van ontwerp van de huisstijl tot de uitwerking van de vele communicatiemiddelen.

Grapefish werkt onder andere ook voor Erasmus Universiteit Rotterdam en Luchtverkeersleiding Nederland. En dichter bij huis Duinrell en Werkorganisatie Duivenvoorde van de gemeentes Voorschoten en Wassenaar. Ook kleinere bedrijven en organisaties zijn overigens meer dan welkom. De deur staat voor iedereen open!

Grafisch Bureau Grapefish
Dobbeweg 7
2254 AG Voorschoten
071-5611200
www.grape.fish

ZIJ VERTELLEN

  • APK voor de wervelkolom
    APK voor de wervelkolom Het lichaam is een perfect werkende fabriek maar als de basis, de wervelkolom, niet goed…
  • Pretec blijft investeren
    Pretec blijft investeren Pretec Precisietechniek in Voorschoten heeft begin dit jaar het nieuwe pand betrokken in de Dobbewijk.…