Museum Voorschoten

Voorschoten Sportief! in Museum Voorschoten. We hebben een sportief dorp, waar iedereen aan sport lijkt te doen. Voorschoten ’97 en hockeyvereniging MHC Forescate behoren tot de grootste sportverenigingen van het land.

Toch was sport zo’n honderd jaar geleden voorbehouden aan de elite. Sport kwam vanuit Engelse kostscholen onze kant op. Wist u dat sport in ons dorp geïntroduceerd werd op kostscholen zoals Noorthey en Beresteyn? Op Noorthey werd de eerste cricketbal in Nederland geslagen! Ook de eerste voetbalverenigingen van ons dorp werden daar opgericht. Er zouden er nog vele volgen, eerst langs de zuilen, met het katholieke SVLV en het neutrale Randstad Sport, om uiteindelijke allemaal samen te komen in Voorschoten ‘97.

Maar ook minder voor de hand liggende sporten als jeu de boule en honk- en softbal kregen een eigen vereniging. Hun enthousiaste leden en vrijwilligers, hun overwinningen en teleurstellingen komen aan bod met foto’s en materialen. Vele sporten, van judo en schaken tot tennis en golf, worden belicht in de tentoonstelling Voorschoten Sportief!
De tentoonstelling loopt van 3 september tot 11 december 2016. Tijdens het Weekend is de toegang gratis. Kom kennismaken met Museum Voorschoten aan de Voorstraat 17, en wellicht leidt dit tot aanmelding als Vriend van het museum. Dat kan al vanaf € 10,- per jaar.

 

Het bestuur bestaat uit:

Henk Wijckerheld Bisdom, voorzitter
René van der Smeede, vice voorzitter
Els Jansen, secretaris
Kees Scholtes, penningmeester
Jan Hein la Rivière, bestuurslid
Annelies Aerts, bestuurslid
Jaap Ransijn, bestuurslid

Meer informatie: www.museumvoorschoten.nl

ZIJ VERTELLEN